Katern

Bijzondere bomen in Park Oudegein

Wilt u alles weten over bijzondere bomen zoals mammoetbomen, metasequoia’s, moerascipressen en zilverabrikozen en wilt u deze bomen ook zien? Daarvoor hoeft u niet meer op reis te gaan naar verre streken. Het kan allemaal in park Oudegein.

Op 15 mei wordt er in het MEC, Geinoord 9 een dialezing gehouden over bijzondere bomen. De avond wordt verzorgd door de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging en begint om 20.00 uur. In de pauze en na afloop kunt u vragen stellen over bomen die u niet herkent en mogelijk in eigen tuin hebt.

Verder kunt u de bomen ook bezichtigen in park Oudegein. Rondom het Milieu Educatie Centrum (MEC) in de sortimentstuin en in de omgeving van de ijsbaan zijn diverse exotische bomen te zien. Ze vallen misschien nog niet zo erg op tussen de vele andere gewonere bomen die in het park Oudegein zijn aangeplant.

Net als Nieuwegein is het park jong. Maar de ‘import’ in de aanplant groeit snel en geeft het park nu al een boeiend gezicht. In park Oudegein zijn onder meer drie bijzondere coniferen (kegeldragers) te zien en de Ginkgo biloba of zilverabrikoos.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk