Katern

Bijstandsvrouwen praten over de sociale dienst

Vrijwilligers van het Multicultureel Vrouwenproject Nieuwegein organiseren elke laatste donderdag van de maand een bijeenkomst voor vrouwen met een minimuminkomen. De komende keer is echter een week eerder, op donderdag 22 mei van 13.00 tot 15.00 uur. Dit in verband met Hemelvaartdag op 29 mei.

In een besloten groep praat men met elkaar over gezamenlijke problemen, persoonlijke situaties of over ontwikkelingen, die belangrijk zijn voor vrouwen met een minimuminkomen. Bezoekers kunnen een concreet probleem inbrengen, waar gezamenlijk naar wordt gekeken. Ook kan men advies krijgen over bijvoorbeeld de zogenaamde witgoedregeling of over mogelijkheden voor bijzondere bijstand. Ook de manier, waarop de Sociale Dienst de zogenaamde heronderzoeken toepast, kan ter sprake komen.

Vrouwen kunnen elkaar hier allerlei tips over geven en men wordt op de hoogte gebracht van de rechten, die je als cliënt hebt naast de vele plichten, die meestal wel bekend zijn . De bijeenkomst heeft een informeel en de sfeer is vertrouwelijk en er zijn geen ambtenaren of speciale hulpverleners aanwezig. De groep bestaat uitsluitend uit vrouwen met een minimuminkomen en is dus een zelfhulpgroep. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Voor informatie kunt u bellen naar Loes Neve, telefoon 030 – 26 766 80 of 06 – 41 8937 02. U kunt ook bellen met het Multicultureel Vrouwenproject, Lenie Winter. Telefoon 030-6033748.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk