Bijeenkomst rustig verlopen

De bijeenkomst die dinsdagmiddag werd gehouden tussen de hangjongeren in de wijk De Doorslag en de omwonenden is rustig verlopen. In buurtcentrum De Brink aan de Parelduikers besprak burgemeester Backhuijs de voortgang van het onlangs ingestelde samenscholingsverbod dat van kracht is in het buurtparkje en winkelcentrum De Kauwenhof. Inmiddels zijn 15 bekeuringen uitgeschreven aan jongeren die dit samenscholingsverbod hebben overtreden.

Volgens burgemeester Backhuijs is het, sinds het instellen van het samenscholingsverbod, een stuk rustiger geworden in de buurt. Backhuijs denkt dat de stap die genomen is, goed is voor de buurtbewoners en voor de jongeren. Zo hebben enkele jongeren een alcoholverslaving. De gemeente heeft een plan gemaakt om de jongeren daarmee te helpen. Het samenscholingsverbod blijft nog 3 maanden van kracht. Eerder deze week maakte wij onderstaande filmpje over de jongeren in de buurt (klik op het cameraatje)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren