Katern

Bijeenkomst over laaggeletterdheid bij bibliotheek De tweede verdieping

Na de conferentie in april dit jaar over laaggeletterdheid organiseert de bibliotheek De tweede verdieping op woensdag 11 juli aanstaande een werkbijeenkomst (met een heerlijke Syrische maaltijd en een drankje) voor iedereen die mee wil praten en mee wil denken over laaggeletterdheid. De bijeenkomst is in de bibliotheek aan het Stadsplein en duurt van van 18.30 uur tot 20.30 uur.

Veel Nieuwegeinse bedrijven en professionals in zorg en welzijn gaven aan te kampen met de problematiek rond laaggeletterden: hoe bereik je deze doelgroep? Hoe voorkom je dat laaggeletterden in een vicieuze cirkel van problemen terechtkomen (met alle gevolgen voor werkgevers van dien)? In Nieuwegein is er een groot aanbod om deze groep Nieuwegeiners te ondersteunen. Maar bereikt jouw voorlichtingsbrochure of flyer hen ook? Begrijpen ze werkinstructies en handleidingen? En het belangrijkste: zet jouw informatie laaggeletterden aan tot actie?

Samen brengen we in kaart waar we in Nieuwegein laaggeletterden vinden en wat hun drijfveren en motivaties zijn. Welke kanalen gebruiken ze? Welke taal en welke beelden spreken hen aan? En hoe kunnen we met Nieuwegeinse bedrijven en organisaties onze communicatie op elkaar afstemmen om zo een sluitend informatienetwerk voor deze Nieuwegeiners te creëren?

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Gina van den Berg, coördinator informele educatie en culturele programmering, e-mail: G.vandenberg@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk