Bijeenkomst over beleving van water in de wijk

Hoe beleeft u het water in uw wijk? Wat zijn de mooie plekjes en wat kunnen kan er verbeterd worden? Op maandag 27 juni houdt de gemeente in samenwerking met het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden een bijeenkomst over de waterkwaliteit in wijk Batau Noord. De bijeenkomst vindt plaats in buurtplein Batau en begint om 19.30 uur. Wilt u de bijeenkomst bijwonen dan wordt het op prijs gesteld als u zich aanmeld via e-mail: samendoen@nieuwegein.nl of telefonisch via (030) 607 1461.

De gemeente wil graag weten hoe de bewoners het aanwezige water (sloten en vijvers) in de wijk beleven. Met uw inbreng wordt nog dit jaar een ‘wateractieplan’ voor Batau Noord opgesteld. In dit plan staan het functioneren van het watersysteem, het beheer en onderhoud van de watergangen, de knelpunten en maatregelen. Bij renovaties en groot onderhoud wordt het plan gebruikt voor de verbetering van de waterkwaliteit.

De avond begint met toelichting over het watersysteem en de waterkwaliteit in de wijk. Daarna bespreken we in groepjes de sterke en zwakke punten van het water. Bij voldoende belangstelling volgt later in de zomer ook een fietstocht langs de belangrijkste plekken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk