‘Biertje bij de kapper’ toch werkelijkheid in Nieuwegein

Honderdtien jaar na de oprichting bruist het bij Jon Karelse Intercoiffure in Nieuwegein als nooit tevoren en kunnen klanten toch een biertje proeven in de winkel. Verkopen doen ze niet. Om het 110-jarig jubileum te vieren is een speciaal biertje gemaakt voor de klanten. “We vonden het wel toepasselijk om naast speciale aanbiedingen nu exclusief twee eigen flesjes ‘Bar-Bier’ te laten bottelen. De ene is een witbiertje en de andere een tripel. Als je een afspraak maakt, kan je ze proeven” aldus van de Tol, eigenaar van de kapperszaak in Nieuwegein. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2016 is het witbiertje bekroond met een gouden medaille. Op dit flesje Bar-Bier hebben is het portret van oprichter Jon Karelse geplaatst.

Het Bar-Bier is een oud Hollands witbier met een grasachtige bouquet, aangevuld met frisse citrustonen en een smaak die we al lange tijd kwijt waren. In dit traditionele iets troebele en bleke kuitbier wordt veel haver gebruikt en proef je als het ware de authenthiek Hollandse sfeer van de 15e eeuw.

Als liefhebber van een tripel bier ben je bij Jon Karelse ook aan het goede adres. De zogenaamde Nimf uitvoering van het biertje is een traditioneel gebrouwen tripel met een goudgele kleur en een fris kruidige afdronk. Door gebruik te maken van hopbloemen met uitgesproken citrustonen krijgt deze tripel een eigentijds karakter. Dit bier wordt puur natuur gebrouwen met water, gerstemout, hopbloemen, suiker en gist. Hiermee is het ‘biertje bij de kapper’ toch nog werkelijkheid geworden in Nieuwegein nadat burgemeester Frans Backhuijs zijn eerder genomen besluit om drank te schenken bij bv een kapper had verboden.

biertjebijdekapper

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk