Bienvenue op de Museumwerf!

useumwerf Vreeswijk houdt op 2 (10 – 17 uur) en 3 september (12 – 17 uur) weer haar jaarlijkse Werfweekend. Dat is het gezelligste kijk en doe-weekend in scheepse sferen voor iedereen van 3 tot 103 jaar. Dit jaar staat het Werfweekend in het teken van Frankrijk en is daarom gedoopt tot Bienvenue op de Museumwerf! De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Er zijn diverse activiteiten met een Franse slag… Onder leiding van de Nieuwegeinse Pétanquevereniging doet u mee met het oer-Franse balspel pétanque. Op het werfterrein komt u rijdend Frans erfgoed tegen zoals een Traction Avant of een Méhari. Muziek is er ook. Trekzakspeler Wouter Kuyper geeft acte de présence met onvervalste Bretonse muziek.

De Franse keuken is wereldberoemd. Daarom is op dit gebied ook e.e.a. te beleven. Wat dacht u van echte crêpes, versgebakken op een echt, oud scheepscombuis?! Culinair Specialist Cees van Suylenkom van het Geur-, Kleur- en Smaakcentrum brengt uw smaakpapillen in vervoering diverse Franse hapjes. Ons Theehuys met binnen- en buitenterras, schenkt naast koffie/thee, fris of een biertje ook heerlijke Franse wijn. En heeft u altijd al een karikatuur van uzelf, partner, ouder, kind of buurman willen hebben, grijp uw kans! Speciaal voor Bienvenue op de Museumwerf! vertoont karikaturist Jan Ibeling zijn onvervalste kunsten.

Spits
Dat de spits bij Bienvenue op de Museumwerf! centraal staat, zal het oude schippersdorp Vreeswijk niet ontgaan. Exemplaren van dit Franse binnenvaartschip bij uitstek, zullen Vreeswijk en de Museumwerf aandoen. De kans is groot dat u een echte spits van binnen en van buiten kunt bekijken.

Film Passage
De Museumwerf wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot bioscoopzaal voor de film Passage. Deze documentaire over de laatste spitsenschippers, van Jascha de Wilde en Ben Hendriks, neemt u mee aan boord voor een reis van Amsterdam naar Zuid-Frankrijk. Verteld vanuit het perspectief van een spitsenschipper toont Passage de poëzie van wat door mensenhanden is aangelegd en wat door de tijd en veranderende economische en maatschappelijk structuren weer teloor dreigt te gaan. De tocht leidt dwars door steden, havens, sluizen, industriegebieden en een verscheidenheid aan natuurlandschappen. De documentaire is eerder vertoond tijdens de IDFA en ontving een 4-sterren recensie van NRC: “een speeltuin voor verbluffende fotografie”.

Des enfants
Kinderen zijn uiteraard van harte welkom bij Bienvenue op de Museumwerf! Voor hen zijn er leuke activiteiten. Zij laten zich schminken of worden de trotse eigenaar van een stoere tattoo. Lekker varen kunnen ze ook in de veilige en kindvriendelijke handraderbootjes. En wat te denken van een zeilklompje verven of je eigen stoombootje bouwen en na afloop mee naar huis nemen? Ook kunnen zij meedoen met de leuke, informatieve en actieve speel- en doe-route Aan-De-Slag waarbij werfmaatje Hans van de Werf de weg wijst en uitlegt geeft.

Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein. Bienvenue op de Museumwerf! is ook goed te combineren met de Authentieke Dag op 2 september in Vreeswijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren