Bibliotheek viert Kinderboekenweek

60 hoeraatjes voor de Kinderboekweek. De week die draait om de leukste jeugdboeken viert dit jaar een jubileum en de bibliotheek viert mee. Daarom duikt de speciale bieb-babbelbox in september en oktober op de meest onverwachte plekken in Nieuwegein op. Kinderen kunnen op een feeststoel plaatsnemen en hun felicitatie inspreken voor een vriendje, vriendinnetje, broertje, zusje of voor mama en papa. Alle filmpjes met gelukwensen zijn op zondag 12 oktober te zien tijdens het Kinderboekenfeest in de bibliotheek.

Van 14.00 – 17.00 zijn er voor kinderen van 8 – 12 jaar die dag veel toffe activiteiten te doen. Schrijfster Marlies Slegers, bekend van de ‘I love Liv-boeken’, komt voorlezen en vertellen over bijzondere feesten. Zo weet ze bijvoorbeeld alles over de duurste bruiloft aller tijden. Benieuwd welke dat was? Gerda Kagie van de gelijknamige Nieuwegeinse dansstudio gaat met de meisjes en jongens hiphoppen en street- en videodancen. En de eveneens Nieuwegeinse kunstenaar Kim Houtzager geeft een workshop manga tekenen.

Even bijkomen van al die activiteiten? Dat kan. In de chillhoek kunnen de kinderen genieten van een hapje en drankje en luisteren naar de muziek van Nieuwegeins eerste ‘City got talent’: zangeres Sharon de Wildt.

Ouders die op hun kinderen willen wachten, hoeven zich niet te vervelen. Ze kunnen terecht in de oudercrèche van de bieb. Hier ontmoeten ze andere ouders en kunnen, tegen betaling, genieten van hapjes en drankjes. Ook krijgen ze in de crèche meer info over nieuwe media, sociale media, internet, smartphones, tablets en hoe ze hun kinderen hiermee leren omgaan.

Nieuwegeins Kinderboekenfeest, 12 oktober, 14.00 – 17.00. Toegang: leden € 6 euro, niet-leden € 7,50 euro. Aanmelden via info@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren