Bezwaar Siam City afgewezen

Op 10 november jl. is Siam City -onder oplegging van een dwangsom- aangeschreven haar massagesalon aan de Liesbosch 4c te staken. Tegen dit besluit is een bezwaarschrift ingediend, waarin gesteld wordt dat er geen sprake is van erotische massages. Verwezen wordt tevens naar een seksinrichting elders op het bedrijventerrein “De Liesbosch”.

Het college stelt primair dat elk soort massagesalon in strijd is met het bestemmingsplan” Laagraven”, zelfs al zouden de massages niet erotisch getint zijn. Het college heeft in 2003 één uitzondering op het bestemmingsplan gemaakt door een bestemmingsplanvrijstelling te verlenen voor één bordeel op het bedrijventerrein. Dit ter uitvoering van het gemeentelijk prostitutiebeleid, waarin sprake is van het toelaten van één bordeel in Nieuwegein. De verwijzing van Siam City is dan ook niet terecht. Tot dit oordeel is ook de Voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht gekomen.

Op 19 januari jl. heeft de rechter in haar vonnis geen reden gezien om de aanschrijving te schorsen. Daarop voortbordurend heeft het college de bezwaren ongegrond verklaard.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren