Kunstwerk vindt tijdelijk onderdak op wethouderskamer

De Nieuwegeinse wethouder van Cultuur John van Engelen ontving afgelopen maandag naamgenoot Vera van Engelen om een schilderij in ontvangst te nemen. Hij biedt het schilderij tijdelijk onderdak. Daarmee wil de wethouder zijn steun betuigen aan de Nieuwegeinse amateurkunstenaars. De komende maanden mag het schilderij een muur van de wethouderskamer opfleuren.

Vera van Engelen is een van de cursisten van de cursus Creatief Schilderen, die wekelijks op maandag wordt gehouden in Dorpshuis Vreeswijk op het fort Vreeswijk. Wethouder Van Engelen heeft de cursisten uitgenodigd regelmatig een schilderij tijdelijk neer te hangen om een van de muren in het stadshuis op te sieren. Zo krijgen de cursisten de kans hun werk te tonen aan publiek.

Vera van Engelen was de eerste cursist die haar werk kwam brengen. De cursisten hadden onderling besloten haar werk als eerste naar voren te schuiven. Het is een schilderij geworden van een rietzanger die in het riet zijn hoogste lied fluit. Over een maand of vier komt de volgende cursist aan de beurt om een kunstwerk af te leveren.
Wethouder Van Engelen liet zich graag verrassen. Hij geeft de cursisten de vrije hand in de keuze van het werk dat wordt ingebracht. Iedere cursist brengt haar eigen stijl en kleurgebruik mee. Deze rietzanger was een schot in de roos. De wethouder was erg blij met het schilderij maar zegt tevens benieuwd te zijn naar wat de groep cursisten hem in de toekomst nog zal voorschotelen.

De cursus Creatief Schilderen wordt gehouden op maandagmorgen. Vanwege de grote belangstelling is er vanaf 18 februari ook op de maandagmiddag de cursus Creatief Schilderen. Voor de maandagmiddaggroep, die loopt van 14.00 uur tot 16.00 uur kunnen deelnemers zich nog aanmelden. De kosten zijn€ 19,50 per maand inclusief koffie/thee; met de N-pas is dit € 15.00. Voor meer informatie kun je bellen met Jet van Swieten: 06-29493579.

Op de foto: Wethouder John van Engelen met naamgenoot Vera van Engelen. Op de achtergrond haar schilderij dat de komende maanden op de wethouderskamer mag hangen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren