Bezoekersrecord Museumwerf Vreeswijk

Ruim 15.000 bezoekers brachten in 2014 een bezoek aan de Museumwerf Vreeswijk, een record. Nog niet eerder bezochten meer dan 10.000 bezoekers in één jaar het scheepvaartmuseum in Nieuwegein. Vooral de grote belangstelling voor de evenementen in het voorjaar (Ambachtendag) en najaar (Werfweekend “Stoom en de binnenvaart”) zorgden voor veel publiek, dat vooral de educatieve kinderactiviteiten wist te waarderen. Ook het reguliere bezoek, de groepsbezoeken en de rondleidingen konden rekenen op grotere belangstelling. Ruim 1.000 leerlingen kwamen onderzoeken wie er op de Museumwerf werken in een lesprogramma dat samen met Kunst Centraal werd aangeboden.

Directeur André van Schie: “Het werfbedrijf had ook een succesvol jaar met enkele mooie restauraties waardoor prachtig varend erfgoed niet alleen met een mooie geschiedenis maar ook met een goede toekomst voor de boeg de helling kon verlaten.”

Per 1 januari heeft John van Amstel na 8 jaar afscheid genomen als voorzitter. Hij is opgevolgd door Ko Blok. Ko is een ervaren bestuurder met een passie voor de historische binnenvaart. Het bestuur, de medewerkers en ruim 100 vrijwilligers gaan in 2015 naast alle vaste activiteiten een nieuwe educatieve activiteitenroute realiseren en een ambitieus plan maken voor de restauratie van de Aak “Christina”. De samenwerking met de drie erfgoedinstellingen wordt verder vormgegeven, onder meer door het uitgeven van een gezamenlijk erfgoedmagazine voor Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren