Bezoekersrecord Museumwerf

Afgelopen weekend bezochten ruim 8.000 bezoekers de Museumwerf Vreeswijk tijdens het Werfweekend. Goed weer en de vele activiteiten zorgden ervoor dat velen de ambachtelijke scheepswerf in Nieuwegein-Zuid kwamen bezoeken.

De kinderactiviteiten trokken veel gezinnen die met zichtbaar plezier deelnamen aan de verschillende workshops en waterpret beleefden met de peddelbootjes. Op zaterdag was gelijktijdig de authentieke dag met vele historische voertuigen in Vreeswijk en dat trok veel liefhebbers van mobiel erfgoed die hun hart konden ophalen bij de verschillende bijzondere stoomschepen, scheepsmotoren en stoommachines die op en rond de werf te zien waren.

Organisator Henny van Veenendaal van de Museumwerf: ‘We zijn ongelofelijk trots dat dit evenement, helemaal georganiseerd door vrijwilligers, zo’n groot succes is geworden.’

Liefhebbers van historische schepen kunnen komende week tijdens het Monumentenweekend op 12, 13 en 14 september weer terecht op de Museumwerf voor rondleidingen op- en over de bijzondere historische schepen van de Museumhaven en op de helling. Ook is het voor het laatst mogelijk om woon/atelierschip ‘De Zwerver’ in Vreeswijk te bewonderen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk