Bewonersavond in De Spil

Op 18 maart houdt het wijkplatform HZL een bewonersavond over:

– de bomenlijst van de gemeente Nieuwegein en

– het project Lekboulevard – Hoogzandveld

De bijeenkomst vindt plaats in het buurtcentrum De Spil aan de Ratelaar 100 in Nieuwegein. De aanvang is om 20.00 uur en het duurt tot 22.00 uur.

Eind 2008 heeft de gemeente een nieuwe bomenverordering vastgesteld met het doel de regelgeving voor burgers te verminderen. Op basis van die nieuwe verordering hoeven burgers voor particuliere bomen met een bepaalde omtrek, geen kapvergunning meer aan de vragen. De rechter heeft de gemeente teruggefloten omdat belanghebbenden bij de nieuwe verordering geen inspraak hebben gehad.

De bomenlijst bevat een overzicht van alle gemeentelijke bomen en groenstructuren in Nieuwegein met een bijzondere waarde, waarvoor een vergunning verplicht is. De bomenlijst is bedoeld om het huidige systeem van kapvergunningen te vervangen.

Het wijkplatform is door de gemeente gevraagd om op een kaart de belangrijkste bomen en groenstructuren in te tekenen. Dit is teruggekoppeld naar de gemeente en die hebben een en ander verwerkt in een nieuwe kaart. Daarover willen wij graag met u van gedachten wisselen en uw mening horen. Het wijkplatform HZL wil niet voor u beslissen, dat moet u zelf doen.

Al jaren is het de bedoeling dat het centrumgebied van de wijken Lekboulevard en Hoog Zandveld een aantrekkelijke omgeving wordt met woningen en voorzieningen die passen bij de huidige en toekomstige behoeften van bewoners en gebruikers in dit gebied. Na een paar nieuwe plannen te hebben gemaakt, is er nu overeenstemming tussen participanten. Maar …. helaas zijn de plannen financieel niet meer haalbaar door de huidige woningmarktsituatie en de financiële crisis. Hierdoor is weer een nieuwe situatie ontstaan.

In het stedenbouwkundig plan Hoogzandveld (deelgebieden 1,2 en 3) gaat het om het ontwikkelen van de Brede School, patiowoningen, het appartementencomplex de Vlieger en het bestaande winkelcentrum.

Het Stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteit, Nieuwegein Lekboulevard, deelgebied omvat een groot bouwblok op de plek van ‘t Veerhuis en de oude locatie van De Rank met koopappartementen, zorgwoningen, een gezondheidscentrum, een gerenoveerde sporthal en een zalencentrum en voor alle functies voldoende parkeerplaatsen.

‘De nieuw ontstane situatie is een grote teleurstelling voor alle mensen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van deze plannen. Het wijkplatform HZL heeft informatie van de gemeente, die niet is vastgesteld, maar wel openbaar. Dat willen wij graag met u delen. En ….uw vragen en opmerkingen horen. De vragen zullen wij zo goed mogelijk beantwoorden, voor zover wij dat kunnen. De opmerkingen nemen wij mee in ons overleg met de gemeente.’

‘Het zijn twee belangrijke onderwerpen waar wij zeker een keer mee te maken kunt krijgen. Daarom roepen wij u op om te komen. Koffie en thee staan klaar.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk