Bewoners Schansen stemmen voor nieuw kunstwerk in de buurt

Maandagavond 18 maart a.s. vertellen drie kunstenaars in buurtcentrum La Caza in Schansen-Noord over hun ideeën voor een kunstproject in de buurt. Een kunstwerk dat samen met bewoners wordt gemaakt en symbool staat voor de vernieuwing van de buurt.

Kunstwerk vóór, mét en van de buurt
De buurt kan wel wat meer kleur gebruiken. Kunst maakt de omgeving mooier en laat ook het karakter van de buurt zien. Daarom heeft de gemeente Nieuwegein drie kunstenaars gevraagd na te denken over een kunstwerk dat symbool staat voor de vernieuwing van de buurt. Dat kan van alles zijn; bijvoorbeeld een muurschildering, een object voor in de buurt, of het verfraaien van een bepaalde plek. Een kunstwerk vóór, mét en van de buurt!

Kunstenaars presenteren hun ideeën
De kunstenaars Eline Janssens, Vincent Skiller en Carin Sleurink vertellen op maandagavond 18 maart over hun ideeën. Bewoners gaan daarna met de kunstenaars in gesprek. Daarna stemt de buurt op hun favoriete kunstwerk. De kunstenaar met de meeste stemmen krijgt vervolgens de opdracht. In 100 dagen gaat de kunstenaar samen met de buurt werken aan het kunstwerk. Voor de zomervakantie is het klaar. 

Datum, tijd en locatie
Maandag 18 maart 2019, van 19.45 – 21.00 uur in de Buurtkamer La CaZa aan de Hoornseschans 101

19.30 uur Ontvangst met koffie en thee 
19.45 uur Introductie 
20.00 uur Presentaties kunstenaars, 3 rondes van elk 20 minuten 
21.00 uur Bewoners leveren stembiljetten in – borrel 
21.15 uur Bekendmaking winnende kunstenaar 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk