Bewoners in de wijk Galecop vergroenen Bruninghove

Deze week is het pleintje aan de Bruninghove een stuk groener geworden. Op initiatief van vier bewoners zijn er plantvakken en geveltuintjes aangelegd. De bewoners hebben subsidie gekregen van de gemeente en het wijkoverleg Galecop om hun wens te realiseren. De plantvakken gaan zij zelf onderhouden.

Gezelliger en klimaatbestendig
De bewoners bespraken eind vorig jaar met de wijkcoordinator van de gemeente hun wens om meer ruimte te maken voor planten en bloemen op hun pleintje. Dit om het pleintje gezelliger te maken en er met buurtgenoten samen te zijn. Daarbij helpt vergroenen om, bij een warmer wordend klimaat, om water beter vast te houden en de temperatuur lager te houden.

Draagvlak in de buurt
De bewoners zijn alle deuren in hun buurtje langs geweest met een enquête, waaruit bleek dat het overgrote deel van de buurt hun idee ondersteunde. Het heeft even moeten duren, maar nu is het zover. Binnenkort organiseren de bewoners een officiële opening voor de buurt.

Meer informatie
Heeft u ook ideeën om uw buurtje te vergroenen en wilt u zich daarvoor inzetten? neemt u dan contact op met de wijkcoördinator Fransje van Beek, wijkcoördinator namens de gemeente in de wijk Galecop. Zij is bereikbaar via: f.vanbeek@nieuwegein.nl of telefonisch: 06-25719887.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk