Bewoners Galecop & Blokhoeve nachten wakker

Bewoners uit de wijken Galecop en Blokhoeve worden al enkele nachten achter elkaar uit hun slaap gehouden door de ingrijpende renovatie van de Galecopperbrug. Al enkele nachten is Rijkswaterstaat bezig met de voorbereidingen voor de renovatie van de brug over het Amsterdams-Rijnkanaal. Hiervoor moeten enkele damwanden geslagen worden. Dit gebeurd onder andere met een kraan vanaf de A12. Vanwege deze werkzaamheden is ook de af- en oprit afgesloten voor verkeer richting Den Haag.

Rijkswaterstaat betreurt de overlast maar zegt dit wel gecommuniceerd te hebben in de diverse media en de omwonenden zijn per brief geïnformeerd. Klachten worden doorgegeven aan de aannemer, stelt de organisatie in een reactie. ‘Het slaan van de damwanden moet wel ’s-nachts gebeuren omdat een deel van de A12 moet worden afgezet, en dat kan niet overdag met het drukke verkeer’, aldus Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat betreurt wel de overlast en zal het doorgeven aan de aannemer. Volgens inwoners van Nieuwegein is er al nachten sprake van een ‘enorm gedreun’ dat ‘s avonds begint en tot in de ochtend doorgaat.

Komend weekend wordt er ook nog veel lawaai verwacht. Vanaf aankomende donderdag tot maandag 30 september zullen er nog voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden aan de brug. Dit duurt van 20.00 uur ‘s-avonds tot 05.00 uur in de ochtend. (De redactie is voor u wezen kijken op lokatie voor de foto’s. Klik op het fotocameraatje hieronder voor de foto’s)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk