Bewoners Erfstede bijgepraat over plannen City Nieuwegein

City Nieuwegein vernieuwt, bij deze veranderingen wil de gemeente nadrukkelijk de inwoners van Nieuwegein betrekken. Dinsdagavond 14 september jl. was er een bewonersbijeenkomst met bewoners van de Erfstede. Hier werd het aangepaste ontwerpbestemmingsplan besproken.

Opmerkingen van de bewoners over het originele ontwerpbestemmingsplan zijn hierin opgenomen, met als resultaat meerdere positieve veranderingen voor de wijk: de maximale hoogte van de nieuwbouw is verlaagd, de afstand tot de bestaande woningen vergroot en er is meer ruimte voor groen.

Ook benieuwd naar de plannen voor dit gebied? Stap binnen in het infocentrum op Passage 80, dat kan iedere maandagmiddagen woensdag, daar praat de gemeente Nieuwegein iedereen graag bij. Ook is de informatie over de Erfstede binnenkort zichtbaar. Houd deze website in de gaten!

City groeit!
De lat ligt hoog: Nieuwegein wil de duurzaamste binnenstad van Nederland worden en er komen tussen de 1600 en 2000 nieuwe woningen met een modern knooppunt voor tram en bus, ruimte voor horeca, nieuwe wandel- en fietsroutes en veel slimme groene en duurzame oplossingen. ‘Zo maken we City gezonder, levendiger, groener en duurzamer’ aldus de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren