Bewoners deel Vosseweide doen zelf groenbeheer

Bewoners van een deel van de Vosseweide hebben samen in hun eigen buurtje twee grote zelfbeheervakken ingericht met groen die ze ook met elkaar gaan onderhouden. Afgelopen weekend was de feestelijke opening door wethouder Guido Bamberg.

Bamberg: ‘We zeggen zo vaak dat we het samen moeten doen. Maar hier zie je dat het ook echt werkt. De buurt is klaar om deze zomer weer te stralen met dank aan allereerst de bewoners.’

De bewoners uit de wijk hielpen mee met uitdenken en de aanleg, maar gaan voor een deel ook zelfbeheer doen. Maar ook partijen als Woonin, Lister, Movactor, het Wijknetwerk Batau-Noord en de gemeente Nieuwegein leverden hun aandeel aan de mooie nieuwe Vosseweide.

Zelf groen onderhouden
U wilt zelf een plantsoen, groenstrook, stukje park of ander openbaar groen onderhouden. Bijvoorbeeld omdat u het anders wilt inrichten. Of omdat u graag een mooi uitzicht vanuit uw woonkamer wilt. Vaak kan dat. De gemeente Nieuwegein ondersteunen de bewoners graag, bijvoorbeeld met de uitleen van harken, schoppen en snoeischaren.

U kunt het onderhoud alleen doen, samen met uw buren of als organisatie. Het groen moet wel openbaar blijven, dus toegankelijk voor alle inwoners van Nieuwegein. Kijk hier voor meer informatie.

Wijkwethouder Guido Bambergen opent plechtig de nieuwe Vosseweide, hield een toespraak en onthulde het beeldje van een, of liever dé vos, waar deze weide haar naam aan te danken heeft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk