Beuken parket

Beuken brengt een warme sfeer in huis.  Beuken is een van de meest gebruikte en bekendste houtsoorten in de parketindustrie, maar wordt ook vaak voor meubels of houten speelgoed gebruikt. Beuken is mooi, warm en goed te bewerken. Hoe wordt beuken klaargemaakt als vloer en waar moet je rekening mee houden als je een beuken vloer aanschaft? Lees meer in dit blog over beuken parket.

Hoe wordt beuken klaargemaakt als vloer?
Beukenhout werkt heel erg. Om het uitzetten en krimpen te verminderen, wordt beuken eerst gestoomd. Met stomen worden natuurlijke houtsappen uit het hout gehaald. Het hout wordt hierdoor stabieler en zal minder snel krom trekken en werken onder invloed van vocht of het verschil in warmte en kou. Voor beukenhout gestoomd wordt, heeft het een warme, witgele kleur en een fijne nerf. Na het stomen verandert de kleur van het hout in lichtroze tot lichtrood, doordat de natuurlijke houtsappen eruit zijn gestoomd. De nerf blijft goed zichtbaar, wat het natuurlijke en karakteristieke uiterlijk van het hout typeert.

Wat zijn de eigenschappen van een beuken vloer?
Beukenhout is een houtsoort afkomstig van een van de belangrijkste loofhoutsoorten voor de industrie in Nederland en België. De beuk is een in Europa algemene boomsoort en is een niet bedreigde boomsoort. Bij de meeste partijen vind je alleen beuken parket met FSC-gecertificeerd beukenhout. Massief beuken hout werkt veel en is niet het meest stabiele hout. Vandaar dat het drogen van beukenhout zeer belangrijk is. Houd rekening met de instabiliteit van het hout bij het leggen van een vloer en houd daarom altijd ruimte tussen de muren en de planken zelf. Verdere eigenschappen van Beuken zijn dat het een houtsoort is dat erg sterk, hard en splintervrij is.

Hoe combineer je een beuken parket?
Beuken parket is vaak wat zalmroze van kleur en staat mooi in een klassiek interieur, maar doordat het een natuurlijke look geeft, pas het ook in een landelijk of Scandinavisch interieur. Omdat het zalmroze is, is het mooier om ook die warme kleuren terug te laten komen. Heb je meubels van andere houtsoorten, kies dan niet voor houtsoorten met een gelige tint, maar ga dan voor contrasten, kies voor natuursteenlooks of staal. Het hout op hout kun je ook onderbreken door bijvoorbeeld een vloerkleed neer te leggen. Een beuken parket is ook juist mooi in een heel strak of minimalistisch interieur, omdat de warmte van de vloer al veel sfeer brengt. Ben je op zoek naar een beuken parket? Bebo Parket is jouw speciaalzaak op het gebied van houten vloeren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren