Bestuursdienst/Bedrijfsvoering Personeel Organisatie en Informat

Het college heeft de “Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand van de gemeente Nieuwegein (BABS)” vastgesteld. Bij deze regeling is uitgegaan van de voorbeeldregeling van de VNG, met enkele kleine aanpassingen. Deze aanpassingen betreffen de vergoeding voor de BABS:

De vergoeding voor kostenloze huwelijken, die lager was, is gelijkgetrokken aan de reguliere huwelijken. Daarnaast wordt een gedeelte van de vergoeding belastingvrij door de BABS (onkostenvergoeding) ontvangen. Deze verhoging van de vergoeding wordt gedekt uit een verhoging van de leges. Het is een principe besluit; de rechtspositieregeling wordt definitief vastgesteld als overeenstemming met de Commissie voor het Georganiseerd Overleg is bereikt. De beoogde ingangsdatum is bepaald op 1-1-2002.

De BABS is geen ambtenaar in de zin van de Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Nieuwegein, (o.g.v. artikel 1:2 onder d) maar wel in de zin van de ambtenarenwet. Voor deze bijzondere ambtenaar moet daarom het bevoegde bestuursorgaan, de gemeente, een eigen rechtspositieregeling vaststellen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk