Bestuurlijke verkenning samengaan Globe College/Anna NEXT VMBO

De besturen van het Globe College in Utrecht en het Anna NEXT VMBO in Nieuwegein zien kansen voor een samengaan van beide scholen en zijn daarom intensief met elkaar in gesprek om dit te onderzoeken. Marc Mittelmeijer: “Het is een logische stap om samenwerking te zoeken, omdat we elkaar goed aanvullen. Samen hebben we meer te bieden, kunnen we gebruik maken van elkaars expertise, én kunnen we het verschil maken door de nieuwste vmbo-school van de regio op te zetten! Kansrijk onderwijs met een goede doorstroom naar MBO en Havo.”

Aukje Bergsma: “Met de goede, bekwame en enthousiaste medewerkers van beide scholen zijn we ervan overtuigd dat we het verschil kunnen gaan maken in het beroepsonderwijs in onze regio.”

Het Globe College is een brede VMBO school met veel aandacht voor sport, kunst, cultuur en techniek. Er wordt onderwijs verzorgd op basis- en kader niveau en voor de gemengde leerweg in de profielen PIE, M&T, E&O en Z&W. Tevens bieden zij onderwijs op Mavo- en Mavo/Havo niveau met veel aandacht voor ondernemen en technologie.

Het Anna NEXT VMBO is een breed beroepsgericht college voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg en de gemengde en theoretische leerweg. Voor alle leerwegen biedt Anna NEXT VMBO een beroepsgericht vak aan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren