‘Beste Buur-pin’ voor Don Tetteroo

Afgeopen vrijdag 1 september werd de eerste ‘Beste Buur-pin’ uitgereikt in Nieuwegein. Wethouder Guido Bamberg mocht deze opspelden bij chef-kok Don Tetteroo. Tetteroo is actief op buurtplein Batau in de Muntenbuurt. Hij kreeg deze erkenning omdat hij als chef-kok een team van bewoners om zich heen heeft verzameld waarmee hij de wekelijkse burenlunch op het buurtplein Batau doet. Ook verzorgt hij de soep voor de soepkar met initiatiefneemster Samantha Vuijst en het maandelijkse burenetentje.

Beste buur pin

Wethouder Guido Bamberg reikt de ‘Beste Buur-pin’ uit aan Don Tetteroo

Don liet onze redactie weten: ‘Ik voel me zeer vereerd met deze uitreiking en was ontzettend verrast door alle lieve mensen die dit moment samen met mij wilden delen.’

De ‘Beste Buur-pin’ is een erkenning voor bewoners die iets goeds doen voor een buur of voor iemand uit de buurt. Het idee is bij Betere Buurten aangedragen door een bewoner uit de Muntenbuurt. Door de samenwerking zie je steeds meer dat een buur andere buren enthousiast maakt om ook iets goeds voor buurtgenoten te doen. Dit kan groot zijn, maar ook een klein gebaar verdient al een ‘Beste Buur-Pin.’

Wat doet Don nog meer
Inmiddels is hij ook buiten de Muntenbuurt actief, zoals met Amigo’s in Galecop. Verder treedt hij als chef-kok op bij evenementen die hij zelf mede organiseert. Zoals het herfstfeest op de laatste zondag van de herfstvakantie. Op vrijdag 6 oktober aanstaande om 17.00 uur uur start Don een nieuw bewonersinitiatief: ‘Lekker eten met kok en hofnar’ op buurtplein Batau.

Op initiatief van Don gaat hij samen met Lister, Movactor en de Tussenvoorziening kooklessen geven. Hij wil in de eerste plaats zijn enthousiasme voor het koken overbrengen. Maar deze lessen zijn ook bedoeld dat mensen beter voor zichzelf kunnen zorgen, doordat ze zelf een gezonde maaltijd klaar kunnen maken. Verder is Don gevraagd door Movactor om met kinderen samen te gaan koken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk