Besparen op je zorgverzekering 2021

De lasten van de zorgverzekering is iets wat elke maand terugkomt. Bij elkaar ben je minimaal 1250 euro kwijt aan premie. Veel mensen betalen echter te veel voor hun zorgverzekering. Er zijn namelijk een aantal manieren, waarmee je de kosten van de zorgverzekering kan verlagen. In dit artikel bespreken we een aantal van deze manieren. Zo kun je je geld aan leukere dingen uitgeven.

Basisverzekeringen
Elke zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering. De dekking van elke basisverzekering is hetzelfde, omdat deze door de overheid is vastgesteld. Er zijn wel verschillende soorten basisverzekeringen. De soort bepaald voor een groot deel hoe hoog de premie van de zorgverzekering is. Als eerste heb je de naturapolis. Deze vorm van basisverzekeringen is een goedkope optie. Bij deze basisverzekering wordt de zorg alleen volledig vergoed mits deze wordt uitgevoerd door een behandelaar die is aangesloten bij de verzekeraar.

Wil je toch zorg via een andere behandelaar? Dan moet je een deel zelf betalen. Ook heb je de restitutiepolis. Bij deze verzekering heb je vrije zorgkeuze. Zorg via alle behandelaars wordt vergoed. Dit is de duurste vorm van basisverzekeringen. Dan heb je nog de combinatiepolis. Dit is een combinatie tussen de naturapolis en restitutiepolis. Als laatste is er de budgetpolis. Dit is een nog goedkopere vorm van de naturapolis. De hoogte van de premie hangt dus voor een deel af van het soort basisverzekering.

Zorgverzekeringen vergelijken
Elk jaar is er de keuze om naar een andere zorgverzekering over te stappen. De meeste mensen maken hier echter geen gebruik van. Ze sluiten 1 keer een zorgverzekering af en blijven erbij. Dit terwijl het goed mogelijk is dat er veel goedkopere opties voor je zijn. Door elk jaar je huidige zorgverzekering met andere zorgverzekeringen te vergelijken kun j erachter komen of er meer voordelige opties zijn voor jouw zorgbehoeften. Tegenwoordig is het erg eenvoudig om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Er zijn meerdere websites te vinden die dit erg makkelijk voor je maken.

Aanvullende verzekeringen
Bij zorgverzekeringen heb je de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit zijn verzekeringen als een tandartsverzekering of een verzekering voor fysiotherapie. Voordat je deze afsluit moet je goed nagaan hoeveel je betaald en hoeveel je er gebruik van gaat maken. Soms ben je namelijk voordeliger uit als je de vergoedingen los betaald in plaats van het afsluiten van een aanvullende verzekering voor deze behandelingen.

Eigen risico
Een andere manier om snel de premie van je zorgverzekering te verlagen is door het verhogen van je eigen risico. Hoe meer eigen risico je betaald hoe lager de premie. Let wel op. Als je deze verhoogt en je komt voor zorgkosten te staan moet je dus meer zelf betalen.

Beste zorgverzekering 2021
Wat is de beste zorgverzekering? Dit is een veelgestelde vraag die lastig te beantwoorden is. De beste zorgverzekering is namelijk voor iedereen anders. Wil je dekking voor tandartskosten? Of toch voor Fysio? Of de dekking van een ziekenhuisbevalling voor jou belangrijk? Vergelijk daarom goed voordat je overstapt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren