Besparen met schilderen: 5 tips

Goed schilderwerk in huis is ontzettend belangrijk, en mag gerust wat tijd kosten. Geld daarentegen, dat besteden we liever niet teveel. We geven je dan ook graag wat handige tips waarmee jij flink kunt besparen op je schilderkosten, en je (nieuwe) woning toch net dat beetje extra kunt geven.

1. Koop in de aanbieding
Je ziet regelmatig een interessante verf aanbieding in de winkels. Denk bijvoorbeeld aan normaliter dure merken van hoge kwaliteit die in een verf aanbieding ineens stukken goedkoper de deur uitgaan zoals een sikkens verf aanbieding. Door altijd even te wachten op een interessante verf aanbieding zorg je ervoor dat jij de juiste kwaliteit verf in huis kunt halen, zonder hier al te veel budget aan kwijt te zijn. Is er even geen juiste verf aanbieding? Wacht dan gewoon even; het zal niet lang duren voordat er weer een mooie aanbieding in de winkels te vinden is.

2. Oefening baart kunst
Hoewel jij misschien al helemaal overtuigt bent van je schilderkunsten, hoeft dit niet in iedere woning zo te zijn. Iedere woning heeft natuurlijk andere muren, lichtinval en nog meer zaken om rekening mee te houden. Allerlei punten die jouw verf kunsten kunnen beïnvloeden. Oefen dus eerst op een stuk muur dat wat minder in het oog valt, voordat je overgaat tot het verven van de hele woning.

3. Aanlengen met water
Hoewel het niet op iedere product verpakking aangegeven staat, kun je bijna iedere verf wel aanlengen met water. Niet alleen heb je op deze manier minder verf nodig, maar het zorgt er ook nog eens voor dat de verf beter in de muren trekt. Zo besteed je minder geld, en heb je ook nog eens een mooier eindresultaat.

4. Verf in dunne lagen
Hoewel je misschien zo snel mogelijk met de klus klaar wilt zijn, verf je een stuk zuiniger wanneer je in dunne lagen verft. Breng eerst een dunne eerste laag aan en laat deze goed drogen. Breng een dag (of misschien zelfs twee) later pas een tweede laag aan om optimaal resultaat te krijgen én niet onnodig veel geld uit te geven.

5. Zelf doen of uitbesteden?
Hoewel verven een klus is die de meeste mensen zelf wel op kunnen pakken, kan ook uitbesteden een verstandige keuze zijn. Zeker wanneer het gaat om reeds beschadigde of poreuze muren. De kans is namelijk groot dat je zelf meerdere keren moet verven om eenzelfde resultaat te krijgen als wanneer een professionele schilder één middag aan het verven gaat. En al die extra verf (en tijd) kost natuurlijk weer meer geld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren