Bert Lubbinge wethouder in Amersfoort

Vanmiddag is in Amersfoort het vernieuwde college van Burgemeester en Wethouders van Amersfoort gepresenteerd. Na een vertrouwenscrisis tussen twee fracties op 4 december 2012 is door vier grootste fracties in Amersfoort (VVD, PvdA, D66 en GroenLinks) onderhandeld over de vorming van een nieuw college.

Bert Lubbinge, eerder tien jaar wethouder in Nieuwegein, zal voor de PvdA zitting nemen in het nieuwe college. “Het is uitdagend om in Amersfoort bij te dragen aan het herstellen van vertrouwen in de politiek en te zorgen voor een stabiel bestuur”, geeft hij aan.

Lubbinge wordt wethouder zorg en welzijn (waaronder GGD, maatschappelijke opvang, zorg en WMO), Jeugdzorg, Personeel en Organisatie, vernieuwing werkwijze ambtelijke organisatie en dienstverlening. Daarnaast wordt hij samen met een VVD-collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Vathorst, de grote uitbreidingslocatie ten noorden van Amersfoort.

“In alle portefeuilleonderdelen kan ik met mijn kennis en ervaring uit de voeten. Inspirerend is het om in Amersfoort te gaan werken aan de Steun- en Informatiepunten in de stad en activiteitencentra te vernieuwen. Juist door samenwerking van instellingen voor zorg, jeugd en welzijn, zoals dat ook in Nieuwegein is gerealiseerd, kan nieuw elan ontstaan. Dat is ook dè manier om nieuwe taken die het Rijk overhevelt naar gemeenten dicht bij inwoners te brengen”, vertelt hij. De installatie van het nieuwe college van Amersfoort vindt plaats op 26 februari.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk