Video: Weekmarkt komende zaterdag op het Stadsplein

Vanaf zaterdag 30 september is de weekmarkt van Nieuwegein wekelijks te vinden op het Stadsplein in City. De markt is dan terug in het centrum omringd door stadshuis, theater, parkeergarage, horeca en winkels. Ook tram, bus en fietsenstalling zijn op loopafstand. Maandag 25 september was het moment dat de bestuurders van de markt en de gemeente hun handtekening konden zetten onder de overeenkomst. Aansluitend was de proefopstelling van de markt.

De afgelopen jaren had de weekmarkt een tijdelijk onderkomen op P-West, vanwege de vernieuwing van het centrum. Het was altijd de bedoeling om weer terug te keren naar het centrum. Peter Vermey (stichting Weekmarkt Nieuwegein): “We hebben hier lang naar uitgekeken en zijn blij dat het nu een feit is. Voor de bezoekers aan de weekmarkt betekent dit dat ze hun rondje over de markt makkelijker kunnen combineren met een bezoekje aan City. En dat is natuurlijk een meerwaarde voor iedereen. ”

Wethouder Johan Gadella van Economische Zaken: “Ondernemers zien volop kansen in de verplaatsing naar het Stadsplein voor het optimaal functioneren van de markt, ook in de toekomst. Marktkooplieden en winkeliers hebben zelf om de verplaatsing gevraagd en we zijn blij dat de weekmarkt volgens de oorspronkelijke bedoeling nu ook daadwerkelijk een centrale plek in de binnenstad krijgt. Hiermee verlevendigen we het Stadsplein en wordt een bezoekje aan City nog leuker.”

De komende weken organiseert de weekmarkt allemaal speciale acties en activiteiten. Bezoekers maken kans op het winnen van een auto of fiets.

2 thoughts on “Video: Weekmarkt komende zaterdag op het Stadsplein

 1. hessel

  Het zal de marktkooplui erg tegenvallen op die tochtige hoek.

 2. John

  Gazelle lult uit zijn nek,ik en vele met mij willen de markt houden waar hij nu is.
  Waar moeten we nu parkeren?
  Zeker in die dure garage?
  Nu stappen we uit de auto en lopen gelijk op de markt
  Ook dit zal wel weer een gemeentelijke blunder worden

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren