Bert Lubbinge: Ereburger van Nieuwegein

Bert Lubbinge is benoemd tot ereburger van Nieuwegein en ontving uit handen van burgemeester Frans Backhuijs de Erepenning van Nieuwegein. Deze benoeming vond plaats tijdens de buitengewone raadsvergadering ter gelegenheid van zijn afscheid als wethouder op donderdag 26 april 2012.

Bert Lubbinge was 10 jaar wethouder en heeft veel betekend voor de stad Nieuwegein. Hij heeft o.a. de ontwikkeling van de nieuwe binnenstad mogelijk gemaakt en een modern gezicht gegeven aan het sociale domein. Burgemeester Frans Backhuijs: ‘Bert weet als geen ander wat hij wil bereiken en hoe hij dat dan ook voor elkaar moet krijgen. Hij zorgt dat de sfeer goed is, zorgt dat alternatieven in beeld zijn, maar weet ook snel knopen door te hakken. Bert is niet de man van het nemen van ondoordachte risico’s, maar hij neemt gecalculeerde risico’s om zaken te bereiken. Al deze eigenschappen zijn van groot belang geweest voor de ontwikkeling van de binnenstad en ook dit fraaie Stadshuis. Daarnaast gebruikte hij al zijn creativiteit om ook kleinere projecten van de grond te krijgen zoals bijvoorbeeld het Vijfspronghuis aan de Henri Dunantlaan: een kleinschalig woonproject voor jongeren met een verstandelijke beperking.’

Een erepenning wordt in bijzondere gevallen toegekend aan diegenen die zich in bijzondere mate verdienstelijk hebben gemaakt ten opzichte van de gemeente Nieuwegein en/of haar gemeenschap. Personen die de erepenning ontvangen, worden gelijktijdig benoemd tot ereburger van de stad Nieuwegein. De laatste keer dat de erepenning uitgereikt was, was aan oud-burgemeester Cor de Vos.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk