Beroepenmarkt op het Oosterlicht goed bezocht

De beroepenmarkt die op vrijdag 23 november op het Oosterlicht College Nieuwegein werd gehouden, is druk bezocht. Jaarlijks wordt deze beroepenmarkt gehouden voor vierde klassers, zodat zij zich kunnen oriënteren op een vervolgopleiding voor een toekomstig beroep. Veel leerlingen hebben nog geen idee wat ze willen of kunnen gaan doen.

Deze avond is ook een soort reünie, en wordt daarom wel de Dag van de Oud Leerling genoemd. Oud leerlingen bemannen de stands in de aula en in de hal. Van te voren hebben ze elkaar tijdens het Chinese eten weer ontmoet en helemaal bijgepraat worden ze de hele avond door leerlingen en hun ouders aangesproken. De stands liggen vol voorlichtingsmateriaal en gadgets. Enthousiast weten de oud leerlingen veel over de studie én over het studentenleven te vertellen.

Toekomstige oud leerlingen deden de temperatuur in de school goed oplopen en de stemming zat er flink in. Leraren liepen rond om de vierdejaars te adviseren en kletsten intussen bij met de oud leerlingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk