Benoeming lid commissie amateurkunst

Het college van B en W heeft besloten om Cees Oortwijn te benoemen als lid van de commissie amateurkunst (voor discipline beeldende kunst/audiovisueel) een periode van 4 jaar: januari 2014 tot januari 2018.

Oortwijn Studeerde in 1992 af aan de AKI, Academie voor beeldende kunst en industrie Enschede, in de richtingen fotografie en gemengde media. Zijn werkgebied als beeldend kunstenaar bevindt zich veelal op scheidslijnen; die tussen kunstenaar en publiek, stilstand en beweging, waarmaken, waarheid en waarnemen, typeren en abstraheren, formaliseren en esthetiseren. Ook qua media vindt er beweging plaats tussen grensgebieden; tussen fotografie, video, performance, installatie, schilderen en taal, en tussen autonomie en toegepaste kunst.

Tevens verzorgde hij van 1991 tot 2007 lessen en workshops fotografie aan kinderen en volwassenen, amateurs en aankomend professionals, o.m. aan het CVKV De Muzerie in Zwolle, de AKI (Akademie voor beeldende kunst) en de Universiteit Twente in Enschede.

De commissie amateurkunst is een commissie van onafhankelijk deskundigen die het college adviseert over subsidieaanvragen amateurkunst. De commissie bestaat uit 5 leden die elk een kunstdiscipline vertegenwoordigen. In verband met het aftreden van commissielid Marieke Wijntjes is een nieuw lid voor de discipline beeldende kunst & audiovisueel benoemd. Met de benoeming van Cees Oortwijn is de commissie amateurkunst weer voltallig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Benoeming lid commissie amateurkunst

Het college heeft besloten Marieke Wijntjes te benoemen als lid van de commissie amateurkunst. De commissie amateurkunst is een commissie van onafhankelijk deskundigen die het college adviseert over subsidieaanvragen amateurkunst.De commissie bestaat uit 5 leden die elk een kunstdiscipline vertegenwoordigen. Marieke Wijntjes vertegenwoordigt de discipline beeldende kunst & audiovisueel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk