Corona en weer naar school

De vakantie is voorbij voor de leerlingen van de scholen in Midden Nederland. Op woensdag 2 september beginnen de lessen voor de leerlingen in Nieuwegein. Vanaf maandag 31 augustus kunnen de leerlingen van de middelbare school hun roosters en boeken ophalen. Voor de leerlingen aan de basisschool is maandag weer de eerste lesdag van het nieuwe schooljaar.

De middelbare – én de basisscholen in Nieuwegein, houden de ontwikkelingen rondom het Coronavirus goed in de gaten. Ook op bestuursniveau wordt de situatie gemonitord en nauwlettend gevolgd. De scholen handelen volgens de maatregelen van het kabinet en de daaruit voortvloeiende beslissingen van het bestuur. Als er nieuwe informatie en/of maatregelen zijn, zullen deze op de websites van de scholen gepubliceerd worden.

Drs. J.M. Kwaaitaal, rector van het Cals College in Nieuwegein: ‘We zijn afgelopen jaar geëindigd met een aantal weken les aan steeds 1/3 van de klassen. Nu mogen alle leerlingen weer tegelijkertijd naar school. Fijn! Wel zijn er regels opgesteld!’

Ondertussen zijn er iedere dag nieuwe berichten over de Coronasituatie. De afgelopen week werden meer gebieden in het buitenland oranje verklaard. Dit betekent dat de scholen een groot beroep doen op ouders en leerlingen, om de richtlijnen van de overheid op te volgen. Als een leerling afgelopen week terug is gekomen van vakantie uit een gebied dat nu oranje/rood is, laten de ouder de schoolleiding weten dat de leerling in quarantaine gaat. Ook bij verkoudheidsverschijnselen blijft de leerling thuis en zal de les op afstand gevolgd worden.

Mochten leerlingen verschijnselen hebben die horen bij Corona, dan wordt gevraagd dat de ouders de leerling afmeldt bij Verzuim. In tegenstelling tot eerdere berichten wordt er bij de verplichte thuisquarantaine van een leerling geen melding gedaan bij leerplicht.

De scholen volgen de richtlijnen van het RIVM. Op die manier hanteren zij een duidelijke lijn die niet afhankelijk is van alle (soms tegenstrijdige) meningen die zij horen op radio, tv en social media. Kijk voor alle maatregelen die genomen zijn voor het nieuwe school op de website van de school van de leerling.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren