‘Beloofd is beloofd, Roy staat in een prinsessenjurk voor de klas’

Een roze met mintgroene jurk, een toverstaf en een pruik in alle kleuren van de regenboog: het is niet de dagelijkse outfit van Aardrijkskunde docent Roy Helmerhorst. Toch staat hij daarmee vandaag de hele dag voor de klas op het Nieuwegeinse Anna van Rijn College. Zijn outfit noemt hij “vreselijk”. “Maar hé, dat geeft niet”, zegt hij. “Het is voor het goede doel.” Met de actie willen Roy en zijn leerlingen geld ophalen voor Oekraïne.

Het idee ontstond toen Roy de oorlog in Oekraïne besprak met zijn mentorklas. “Ik heb ze gevraagd: wat kunnen wij doen? Toen kwam één van mijn leerlingen op dit idee.” Voor een bepaald bedrag zou Roy de hele dag les geven als prinses, spraken ze af.

“Ik dacht gelijk: leuk! Ik ben altijd wel in voor dat soort dingen.” Maar Roy was niet van plan om het voor een schijntje te doen. Uiteindelijk kwam de klas zelf met het voorstel om 1000 euro op te halen. De actie ‘Krijg Roy in een prinsessenjurk’ was al gauw een succes. “Binnen twee uur hadden we het benodigde bedrag opgehaald.” Inmiddels staat de teller op ruim 5000 euro.

Dat Roy het geld zo snel binnen kreeg is niet vreemd. De Aardrijkskunde docent heeft dit onder andere te danken aan zijn bekendheid op sociale media. Op platformen als Instagram en TikTok is hij zeer actief en hij heeft daar een flinke schare aan volgers verzameld. Vanwege al die vlogs won hij al eerder de onderwijsprijs en mocht hij zichzelf Aardrijkskundeleraar van het jaar 2020 noemen.

Onze videograaf Bart van Rooijen ging vanmorgen eens een kijkje nemen in de klas en trof daar een zeer aantrekkelijke Roy aan en maakte bovenstaand videoverslag. Geld geven kan nog steed. Kijk hier maar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren