Bekende Youtubers voetballen voor Joost van Drie

Woensdag 21 november aanstaande vindt er op Sportpark Parkhout een bijzondere voetbalwedstrijd plaats. Het Nederlands YouTube elftal; Creators FC gaat tegen een selectie van oud eerste spelers van SV Geinoord spelen. De aftrap is om 19.30 uur en de entree is 4,- euro. De opbrengst daarvan gaat naar ‘Geef om Joost.’ Inmiddels is er € 44.535 opgehaald van de benodigde € 65.000 (Meer hierover vindt u verder in het artikel)

Voor de jeugd zijn de Youtubers helden. Creator is de benaming voor een YouTuber die video’s creëert. Gezamenlijk hebben de YouTubers meer dan 10 miljoen abonnees en bijna 1 miljard views op hun naam staan. De coach en oprichter van het team is de bekende Nieuwegeinse goochelaar Roy van Rossum die geboren en getogen is in Nieuwegein.

De spelers van Creators FC

De selectie van Creators FC bestaat uit de grootste YouTubers van Nederland met spelers als: Nesim (Supergaande), Niek Roozen, Noah Zeeuw (Ponkers), Matthy (Fifalosophy), Raoul (FC Roelie), Robbie (LuckyGraafNL), Luca Gilliot, Paul (KingAlert), Vincent Visser, Willem Vink en ex Geinoord speler Jaey Daalhuisen (E-sporter Feyenoord). Ook zal ex Arsenal en Nederlands elftal speler Glenn Helder zijn opwachting maken.

Nog een actie voor Joost om het doel te halen
Zaterdag 24 november aanstaande zal tijdens de wedstrijd tegen WNC een financiële actie op touw gezet worden voor Joost van Drie, vader van Koen die speelt in Geinoord JO 11-4. De Nieuwegeinse club is namelijk een initiatief begonnen om de door het noodlot getroffen Van Drie hulp te bieden. Tijdens de afgelopen zomervakantie liep Joost een permanente dwarslaesie op toen hij na het zwemmen uit zee stapte. ,,Ineens werden mijn benen zwaar en voel ik een enorme pijn in mijn rug,’’ zo legt Van Drie uit over wat hem overkomen is.

Het gezin wil graag in hun huidige woning in De Doorslag blijven wonen waarvoor een fikse verbouwing nodig is. Zo kunnen de kinderen van het gezin op hun eigen school en hun eigen sportclub blijven. Geinoord voelt zich zeer betrokken bij deze situatie en wil graag een bijdrage leveren om hulp te bieden. Daarom staat op zaterdag 24 november een zogenaamde crowdfunding op het programma waarbij bezoekers aan de thuiswedstrijd tegen WNC een financieel steentje kunnen bijdragen. Ook het jeugdteam van Koen is intussen met meerdere acties begonnen om geld in te zamelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren