Katern

Nieuwegein verhaalt kosten winkeldiefstal op dader

adrianistikkerwinkel

In Nieuwegein wordt het vanaf nu makkelijker om schade op winkeldieven te verhalen. In het kader van de Week van de Veiligheid vond op donderdag 13 oktober de aftrap van de uitrol SODA 2.0 plaats. SODA 2.0 is een simpel maar doeltreffend middel om de schade van een diefstal direct op de dader te verhalen. Politie, Beveiliging, Platform Veilig Ondernemen, Stichting SODA en Gemeente Nieuwegein gingen met elkaar op pad om de winkeliers van Cityplaza aan te laten sluiten op SODA 2.0.

Met SODA is het veel makkelijker en efficiënter voor winkeliers om de schade van een diefstal direct op de dader te verhalen. Winkeliers hoeven geen formulieren meer in te vullen, de politie regelt de verdere afhandeling met SODA. Hierdoor hoopt de politie de aangiftebereidheid van winkeliers te verhogen.

Wethouder Hans Adriani was aanwezig bij de uitrol van het nieuwe systeem in winkelcentrum Cityplaza. Adriani geeft aan blij te zijn met dit initiatief en hoopt op de deelname van alle winkeliers. Samen met de wijkagent verzorgde hij de aftrap en zorgde ervoor dat de onlangs geopende Readshop aansloot op SODA 2.0.

SODA 2.0 is nu uitgerold op Cityplaza en zal de aankomende periode over de andere winkelcentra van Nieuwegein worden uitgerold.

sodateam

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk