Begrotingsvoorstel voor ruimingen op begraafplaatsen

De gemeente Nieuwegein heeft twee begraafplaatsen in beheer: Kerkveld en Noorderveld. Begraafplaats Kerkveld is vol en begraafplaats Noorderveld raakt vol. Op beide begraafplaatsen moeten ruimingen plaatsvinden. De ruimingen zullen plaatsvinden in 2004.

In de begroting van 2004 zullen middelen voor het ruimen van graven ter beschikking moeten worden gesteld. In 2003 vonden circa 125 begravingen plaats op Noorderveld. Dat betekent dat na het ruimen in 2004, in de jaren vanaf 2005 elk jaar tenminste 125 graven op Noorderveld moeten worden geruimd. In de begroting zullen de daarvoor benodigde middelen moeten worden opgenomen. Op Kerkveld zullen vanaf 2005 elk jaar 10 ruimingen plaatsvinden. Op de begroting dienen hiervoor middelen te worden gereserveerd. De huidige begroting voor de begraafplaatsen dient te worden herzien. In de notitie worden daarnaast andere knelpunten op begraafplaats Noorderveld behandeld. De begraafplaats dient te worden opgeknapt, het achterste gedeelte van de begraafplaats wordt in gebruik genomen en dient te worden ingericht.

Bij stadsbeheer zijn herhaalde wensen binnengekomen voor het inrichten van een apart grafveld voor kindergraven. De mogelijkheid bestaat om nog twee percelen extra aan te kopen om Noorderveld te vergroten. Voor het plaatsen van gedenktekens voor verkeersslachtoffers op de plaats van het ongeval dienen nadere voorschriften bij artikel 24 en 25 APV te worden vastgesteld door B. en W. Als gedenkteken is in ieder geval toegestaan een tegel van 30 bij 30 centimeter en 4,5 centimeter dik. Na goedkeuring door de gemeente, plaatst de gemeente de tegel. Zij verzorgt echter niet het onderhoud van deze gedenktegels.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk