Begrotingsraad en Nieuwegein Zuinig

“Het komt zo uit als al gevreesd was. De raadsfracties hebben nauwelijks overleg gepleegd en dus gaan we met een paar moties de strijd in waarbij die van de meerderheid zullen worden aangenomen, ook al vindt de oppositie dat men lang niet ver genoeg gaat in het verminderen van de bezuinigingscapriolen van dit college”. Dat schreef ik verleden week en het gebeurde. Grover en onnadenkender dan ik had gedacht.

De meerderheid uit angst om iets van de “macht” te moeten delen, hield ten opzichte van een welwillende minderheid voor de volle honderd procent haar college de hand boven het hoofd op wat kritiek voor de tribune na. Dat heeft daar niemand overtuigd en het belette ook niemand van de coalitie om te doen wat ze dachten te moeten doen. Ook al ging dat recht in tegen de idealen van sommige partijen. Het omkappen van bomen moeten verdedigen. Het SWN in de kou laten staan. Een beetje van de bezuinigingen afknabbelen. Was er een beetje samenwerking geweest dan was de politiek met andere oplossingen gekomen. Zo moeilijk was het niet om beter te zijn dan dit halfgare Nieuwegein Kiest plan. Dan was het ook naar buiten toe duidelijk geweest dat de politiek goed had overlegd wat de beste manier was. Het eigene van de politiek is het aandragen van oplossingen. Nee niet in Nieuwegein, daar was het veel eenvoudiger om met gesloten ogen achter het college te gaan staan. Bedankt CDA en de anderen! We zullen u niet vergeten. In het Haagse weten ze hoe het met de zetels gaat. In Nieuwegein komt u er nog wel een keer achter.

En wat nu. Eenvoudig toch. “Nieuwegein Zuinig!” Wij zullen elk voorstel van dit college tegen het licht van efficiency en noodzaak houden! U hoort hier nog meer van. Want de volgende tegenvaller kunnen we moeilijk nog verder op de burgers afwentelen.

Intussen hebben de eerste medewerkers van de SWN hun conclusies getrokken en vertrekken binnenkort! Wij zijn benieuwd hoe nu sommige maatschappelijke verworvenheden in stand zullen blijven zonder die broodnodige ondersteuning! Maar goed wanneer de mensen klagen verwijzen wij ze wel door naar de fractievoorzitters van de college partijen! Veel succes Hennie, Johan, Wil en Job.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk