Beenham ketjap stijl met gebakken rijst en gegrilde groenten

Voor 2 personen een bescheiden formaat naturel beenham gekocht.

Verder zijn nodig :
140 gram rijst
2 puntpaprika’s
4 sjalotjes
150 gram kastanjechampignons
1 courgette
1 eelepel kerriepoeder
75 ml zoute sojasaus
100 ml zoete ketjap
Sap van 1 limoen
Zeezout en zwarte peper naar smaak
Klontje boter en olijfolie
3 teentjes knoflook.

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing en zet opzij.
De beenham in hete boter met wat olie aanbraden, aan alle kanten bruinen en afblusen met de soja en ketjap.
3 geplette knoflookteentjes en de kerrie erbij en op laag vuur braden, af en toe keren, smoren.
De ketap -sesamsaus dikt lekker in.
De beenham wordt heerlijk gelakt.

Paprika’s ,sjalotten en courgette en kastanjechampignons in grove stukken snijden ,husselen met wat olijfolie en in de grillpan bakken zodat alle groenten een mooi donker randje krijgen.
Afblussen met de limoensap en gemalen zwarte peper en zeezout erover.

De beenham in mooie dunne plakken snijden.

De ingedikte ketjap-sesam jus op hoog vuur nog even verhitten en daarin de rijst bakken.

Eet smakelijk!

reacties op kookgekker@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk