‘Beelden buiten’ een boekje over kunstroutes

Op maandag 28 februari overhandigt wethouder Corrie van Rooijen het boekje Beelden Buiten: kunstroutes door Nieuwegein aan de heer J. van Bergen tijdens een feestelijke presentatie in de kunstuitleen in Nieuwegein. De heer J. van Bergen is gedeputeerde van de provincie Utrecht voor kunst en cultuur.

De provincie Utrecht ondersteunt al jaren lang financieel het kunstbeleid van de gemeente Nieuwegein.Nieuwegein heeft vanaf de samenvoeging van de historische kernen Jutphaas en Vreeswijk een actief kunstbeleid gevoerd. In de afgelopen jaren is een grote collectie kunstwerken in de openbare ruimte opgebouwd, die overal, 24 uur per dag, vrij toegankelijk en voor iedereen te zien is.

Om een overzicht van de collectie te geven, is een boekje met twee fiets- of wandelroutes gemaakt. De routes voeren door het noordelijke en zuidelijke deel van de stad en gaan langs een grote verscheidenheid aan beelden, plastieken, muurschilderingen, lichtkunstwerken en installaties.

Met het verschijnen van dit boekje is een lang gekoesterde Nieuwegeinse wens in vervulling gegaan. Bij zowel inwoners als de politiek was er vraag naar een kunstgids met informatie over het gemeentelijk kunstbezit in de openbare ruimte en de achtergronden van het ontstaan van de collectie. De auteurs van het boekje zijn de kunsthistorici M. Groothuis en L.N. Grijns, de laatste is ook beleidsadviseur kunst en cultuur van de gemeente Nieuwegein. Het boekje is voor € 7,95 te koop in het informatiecentrum van het gemeentehuis, bij de kunstuitleen, bij de VVV en boekhandel Manschot.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk