Beatrixschool verzamelt schoenendozen

De leerlingen van de Koningin Beatrixschool uit Nieuwegein hebben met elkaar zo’n 150 gevulde schoenendozen ingezameld voor de actie Schoenmaatjes van Edukans. De dozen zijn bedoeld voor kinderen in landen waar armoede heerst, een ramp is gebeurd of oorlog is geweest. Landen die in aanmerking komen voor deze actie zijn bijvoorbeeld Ghana, Irak, Kenia, Oeganda en de Filipijnen.

Vrijwilligers van de school hebben afgelopen week alle schoenendozen verzameld. Ieder kind had de doos mooi versierd. In de schoenendoos zitten onder meer toiletartikelen, materialen voor school en wat speelgoed waaronder een knuffeltje.

Directeur Andra van Hofwegen is trots op het resultaat. ‘Het is mooi om te zien dat zoveel kinderen met hun ouders een schoenendoos hebben gevuld. In deze decembermaand doen we met school iets voor andere kinderen. Dat doen we eigenlijk ieder jaar. Dit jaar hebben we gekozen om mee te doen met de actie Schoenmaatjes van Edukans. Een hele mooie actie, want de schoenendoos komt echt terecht bij een ander kind in een land waar ze dat heel goed kunnen gebruiken. Ik vind het daarnaast ook heel zinvol dat onze kinderen, die over het algemeen veel speelgoed hebben, bijvoorbeeld een knuffeltje geven aan een ander kind.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk