Beatrixschool opent ‘stimulerend schoolplein’

Een kabouterbos, een klimdoor-kruipdoorbos, een insectenhotel en verschillende moestuintjes. Het splinternieuwe schoolplein van de Koningin Beatrixschool in de wijk Zuilenstein werd vanmorgen geopend. Doel van de school was om van het plein een stimulerende omgeving te maken waarin kinderen meer spelen, bewegen en leren over de natuur.

Onder meer door crowdfunding werd geld ingezameld voor het plein. Leerlingen van de school deden in een video een oproep voor een nieuw schoolplein. (Klik voor de video op het videocameraatje onder dit persbericht)

Volgens Mariëlle Versteeg van Jantje Beton steken scholen vaak veel geld in het schoolgebouw, maar blijft het speelplein achter. “Dat is jammer, want je kunt er zo veel mee.” Daarmee kwam het op de ouders en kinderen neer, die zelf aan het klussen sloegen.

Jantje Beton hoopt dat bij meer schoolpleinen rekening wordt gehouden met de wensen van kinderen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren