Beantwoording artikel 42 brief PvdA over parkeerplaatsen Zwolsch

In de artikel 42 brief van de fractie van de PvdA worden vragen gesteld over het aantal parkeerplaatsen bij de Zwolsche Algemeene. De fractie stelt dat in het bestemmingsplan ‘Poort van Nieuwegein’ het maximale aantal parkeerplaatsen is vastgelegd dat per vierkante meter bedrijfsruimte mag worden aangelegd.

Het parkeerterrein is onlangs fors uitgebreid en de fractie wil weten of deze uitbreiding past binnen het bestemmingsplan. Daarnaast wil de fractie weten of het college gaat handhaven indien de uitbreiding niet in het bestemmingsplan past. Het college antwoord dat de Zwolsche Algemeene inderdaad ligt in het bestemmingsplangebied ‘Poort van Nieuwegein’. In het bestemmingsplan staat dat per 50 m² kantoorruimte ten minste 1 parkeerplaats aangelegd mag worden. In het bestemmingsplan wordt niet gesproken over een maximaal aantal parkeerplaatsen.

Het college heeft op 6 augustus j.l. het verzoek van de Zwolsche Algemeene gehonoreerd om voor een periode van twee jaar een aantal tijdelijke parkeerplaatsen op gemeentegrond aan te leggen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk