Batau-Noord op zoek naar nieuwe ZAP-ers

Ergert u zich ook zo aan het zwerfvuil in uw buurt, of in dat gedeelte van de wijk waar u altijd met uw hond wandelt? Het vuil lijkt er steeds weer vanzelf te liggen, maar het gaat nooit vanzelf weg. Natuurlijk ligt de verantwoordelijkheid in eerste instantie bij de mensen zelf die hun afval zo maar laten vallen waar ze lopen of fietsen, die zelfs de moeite nemen om een oud bankstel of matras naar een stuk natuur te zeulen om het daar te dumpen, in plaats van het even wat verder naar het Aanbiedstation te brengen.

De gemeente heeft een taak in het aanpakken van afval, maar u kunt ook zelf iets doen. Wordt ZwerfAfvalPakker ofwel ZAP-er. Vraag bij de gemeente een gratis schoonmaakpakket aan dat o.a. een afvalgrijper, handschoenen en vuilniszakken bevat. Er zijn drie verschillende pakketten, het pakket voor de Hondenbezitter, om tijdens het uitlaten het vuil op uw route weg te halen waar u zich steeds weer zo aan ergert. Er is ook het Schone Plek-pakket, om de boel rond uw huis afvalvrij te houden en het Poetsen, Vegen, Gezelligheid-pakket waarmee u met straat of buurt een schoonmaakhappening kunt organiseren. Als dank voor uw inzet verzorgt de gemeente in alle drie gevallen een (jaarlijkse) attentie voor de ZAP-ers.

Voor het aanvragen van een schoonmaakpakket kunt u bellen met de afdeling Beheer van de gemeente via 60 89 111. Voor meer informatie kunt u kijken op de gemeentesite. Hier kunt u ook de aanvraagformulieren voor de schoonmaakpakketten vinden. Al uw vragen kunt u stellen via schoon@nieuwegein.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk