Basisschool UniQ tweede afvalvrije school in Nieuwegein

Basisschool UniQ in Nieuwegein gaat vanaf woensdag 10 januari verder als afvalvrije school. Hiermee is UniQ, na de Montessorischool De Vleugel, de tweede afvalvrije school in Nieuwegein. Wethouder Peter Snoeren deed op woensdag 10 januari jl. op de school samen met de kinderen, ouders, leerkrachten en schooldirecteur Diana de Kruif de aftrap voor een afvalvrije school. De school ligt aan de Deldenseschans 2 in de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein.

Wethouder Snoeren: “Kinderen bepalen hoe we in de toekomst met afval omgaan. Wat kinderen op school leren, nemen ze mee in hun gedrag thuis. Door het stimuleren van het gebruik van een broodtrommel en drinkbeker nemen de kinderen geen wegwerp-verpakkingsmaterialen meer mee naar school.” Een groot aandeel van het afval bestaat immers uit verpakkingsmateriaal van meegenomen eten en drinken. Voor de verschillende afvalstromen staan in de klassen prullenbakken met vier vakken voor plastic (PMD), papier, gft en restafval. Naast verschillende minicontainers komt een milieustraat op de school voor cartridges, stiften en batterijen. De school zamelt hierdoor grondstoffen in en heeft straks geen restafval meer.

Kosten en opbrengsten
De school bespaart elk jaar op de inzamelkosten van het afval (kosten voor de afvalverwerker). Deze besparing kan door de school voor andere doeleinden worden ingezet. De gemeente neemt de kosten voor de gescheiden inzameling en verwerking van de grondstoffen voor haar rekening. De afvalvrije school wordt mede ondersteund door gemeente, RMN en milieueducatie Buitenwijs.

Wethouder Peter Snoeren met de schoolkinderen van Basisschool UniQ

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren