Basisovereenkomst AWBZ/Wmo vastgesteld

De colleges van de Lekstroomgemeenten (Houten, Nieuwegein, Vianen, Lopik, IJsselstein) hebben de basisovereenkomst AWBZ/Wmo vastgesteld. Hierin wordt geregeld op welke wijze gemeenten en zorgaanbieders het aanbestedingsproces doorlopen.

De overeenkomst is in samenspraak met de zorgaanbieders ontwikkeld. Na vaststelling volgt ondertekening door ruim 130 zorgaanbieders. Daarmee geven zorgaanbieders aan dat zij zich samen met de gemeenten in willen zetten om de zorg voor de huidige cliënten AWBZ te kunnen garanderen en een passend aanbod te bieden voor nieuwe cliënten vanaf 1 januari. De volgende stap is het uitwerken van deelovereenkomsten met zorgaanbieders. Dan wordt specifiek afgesproken welke prestaties worden geleverd, tegen welke kosten en hoe we dat gaan controleren.

Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het ondersteunen van inwoners, die momenteel gebruikmaken van individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf in de AWBZ. De Lekstroomgemeenten werken samen aan de inkoop van deze nieuwe Wmo-taken. Dat gebeurt in gesprekken waaraan een selectie van aanbieders deelneemt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk