Bas Niemantsverdriet en Speeltuin Bouwgein vrijwilligers van het jaar 2024

Speciaal voor Valentijn is D66 Nieuwegein op zoek gegaan naar de “Vrijwilliger van het jaar.” Uit alle ingediende nominaties heeft de jury Bas Niemantsverdriet en de vrijwilligers van bouwspeeltuin Bouwgein verkozen tot winnaar.

Kinderen vermaken zich op Bouwgein tijdens het Lente Festival op Bouwgein

De jury heeft goed gekeken naar de meegestuurde motivaties. Ze hebben met name gelet op de positieve impact op de stad en haar inwoners. Net als twee jaar geleden is besloten om zowel een organisatie als een persoon in het zonnetje te zetten.

“Twee jaar geleden waren we overdonderd door de hoeveelheid aanmeldingen. Ook dit jaar hebben weer veel mensen de moeite genomen om prachtige motivaties in te sturen,” aldus Hanny Plomp. Kiezen was dus niet makkelijk.

Over Bas Niemantsverdriet
De heer Niemantsverdriet (77) is genomineerd door de buurtbewoners en overige vrijwilligers van Buurtplein Batau. Voor hen is hij een vaste kracht waar ze altijd op kunnen rekenen. Zo kookt hij voor bewoners uit de buurt en helpt waar hij kan met versieren bij speciale gelegenheden. Ook zorgt hij voor de boodschappen voor de etentjes. Bovendien is hij nooit te beroerd om na het koken de keuken weer top schoon te krijgen. Volgens de buurtbewoners is Bas een duizendpoot die de titel vrijwilliger van het jaar dik verdient. De jury was het met hen eens.

Over Bouwspeeltuin Bouwgein
Vijf vrijwilligers bij bouwspeeltuin Bouwgein zijn voorgedragen. Bij Bouwgein kan naar hartenlust gespeeld worden. Lekker rennen, glijden, klimmen, roetsjen, verstoppen, spetteren, tikkertje spelen. De jury heeft geconstateerd dat deze vijf vrijwilligers zeer waardevol en dankbaar werk verrichten. Dankzij hun inzet is het mogelijk voor kinderen uit de buurt om een heerlijke tijd door te brengen in de speeltuin en bij het bouwen van hutten. Ook worden drukbezochte activiteiten georganiseerd.

Tegelijkertijd ziet de jury ook dat andere vrijwilligers aan de bouwspeeltuin bijdragen. Daarom heeft de jury geoordeeld om bouwspeeltuin Bouwgein als geheel uit te roepen tot vrijwilligersorganisatie van het jaar.

Belang van vrijwilligers
In de gemeente Nieuwegein gebeurt heel veel op het gebied van vrijwilligerswerk. Iedereen kent wel een vrijwilliger die voor hem of haar belangrijk is. Denk aan vaders en moeders die regelmatig op school of bij de sport helpen. Of vrijwilligers van de brandweer. Of de mantelzorger van je buurman. De zwerfafvalpakker in jouw straat.

Vrijwilligers hebben een belangrijke rol in de samenleving volgens D66. Ze dragen bij aan sociale verbinding, aan de ontwikkeling van mens en maatschappij, leveren ondersteuning aan mensen die het nodig hebben en geven identiteit aan onze stad. Dit doen ze vaak belangeloos – maar niet vrijblijvend – voor de essentiële voorzieningen in onze samenleving.

D66 hoopt met deze verkiezing een gezicht te geven aan de vele vrijwilligers die in Nieuwegein actief zijn. De vele uiteenlopende motivaties geven aan hoe waardevol deze vrijwilligers zijn voor hun omgeving en onze stad. “Eigenlijk,” zegt Hanny Plomp, “is elke vrijwilliger een winnaar.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk