Bart Selten doet mee met de Nationale Jeugdraad

De Nationale Jeugdraad organiseert elk jaar het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer in Den Haag. Uit elke provincie zijn tien jongeren geselecteerd en zij gaan in debat met ministers en staatssecretarissen. De Nieuwegeiner Bart Selten, 17 jaar oud en leerling 6 VWO van het Cals College, doet maandag 11 oktober mee.

Met ruim honderd jongeren uit heel Nederland gaat hij naar de tweede kamer, om aldaar in debat te gaan met een deel van de ministerraad, zoals het er nu naar uitziet met dhr. Donner (justitie). Daar gaat hij een plan voorstellen aan de minister, om hierover vervolgens met de minister in debat te gaan. Bart is woordvoerder van de fractie ‘geel’, wat wil zeggen dat hij, namens de fractie die hun voorstel representateert, met nog drie anderen direct in discussie zal gaan, dus met de minister bijgestaan door de rest van de fractieleden die als analysten zullen fungeren en aan de woordvoerders, via een secretaris, argumenten in het debat leveren. Wij horen graag zijn ervaringen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren