Banana Award voor Plus van Loon

Op vrijdag 10 mei ontving supermarkt Plus van Loon een speciale Banana Award. Deze supermarkt kiest voor 100% fairtrade bananen in de schappen. Fairtrade Gemeente Nieuwegein hoopt dat de award ervoor zorgt dat ook de andere supermarkten in de gemeente de overstap maken en alleen nog maar 100% fairtrade bananen zullen aanbieden in hun supermarkt. Zo weet de consument dat zij een eerlijke prijs betalen aan bananenboeren.

Bananen zijn het meest gegeten fruit in Nederland. We eten jaarlijks ruim 720 miljoen (!) bananen, zo’n 42 bananen per persoon. Bananen zijn gezond, lekker en makkelijk uit het vuistje op te eten. Fairtrade Gemeenten vinden het belangrijk dat supermarkten 100% fairtrade bananen inkopen. Zo hoeft de consument niet meer te zoeken en eet dus alleen nog maar eerlijke bananen!

Banana Award
Bij supermarkt Plus van Loon hoeft de consument gelukkig niet meer te zoeken naar fairtrade bananen. Zij kopen al hun bananen volgens eerlijke handelsvoorwaarden in, herkenbaar aan het Fairtrade keurmerk. Wij zetten supermarkt Plus van Loon] graag in het zonnetje met een Banana Award. Deze award is een beloning omdat zij aantoonbaar maken dat ze een prijs betalen die organisaties van boeren en arbeiders in staat stelt te investeren in betere leef- en werkomstandigheden.

Fairtrade bananen
In 2018 zijn er in Nederland 32 miljoen kilo fairtrade bananen verkocht, dat is ongeveer 1,7 miljoen dollar premie. Per doos bananen wordt één dollar extra betaald aan boerenorganisaties en plantages. De boeren beslissen democratisch waar zij deze premie aan besteden. Bijvoorbeeld aan investering in het bedrijf, het opknappen van hun huis, medische zorg of onderwijs.

Fairtrade Week
Van 4 tot en met 12 mei is het internationale Fairtrade Week en worden er over de hele wereld tal van activiteiten georganiseerd rondom het thema eerlijke handel, zo ook in Nieuwegein. Tijdens de Fairtrade Week belonen Fairtrade Gemeenten lokale supermarkten die kiezen voor eerlijk, duurzaam en verantwoord geproduceerde bananen.

Christ van Loon (links) met Erik van de Voort van Fairtrade

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren