‘Bam! Oh nee, mijn sleutels!’ Je hebt jezelf buitengesloten. Wat doe je?

Heb je het al eens meegemaakt? Je trekt de voordeur dicht, of hij valt spontaan dicht en jij staat buiten, maar je sleutels liggen binnen! Ja, je broer heeft een reservesleutel, maar hij is op wintersport. Eureka!! Je ouders hebben de huissleutel van je broer. Oh nee, ze zijn samen weg… Wat doe je nu? Je hebt een slotenprobleem en je wilt het kwijt!

Misschien heb je het al eens meegemaakt en zoniet, berg je dan maar, want vroeg of laat gebeurt het jou ook! Paniek is dan evenwel niet nodig. Je pakt gewoon je telefoon, gaat naar Slotenprobleemkwijt, tikt je postcode of woonplaats in en krijgt direct het nummer te zien van de slotenmaker bij jou in de buurt. Bel hem, dan is hij zo bij je en maakt voor je open? Zomaar? Ja, zomaar, als een soort legitieme inbreker.

Wat kost dat, een deur openmaken?
Natuurlijk moet je de slotenmaker daar wel iets voor betalen. Je kunt hem naar zijn tarief vragen als je hem aan de telefoon hebt. Hij komt dan naar je toe en heeft jouw deur in een wip open. Jij vraagt je dan mogelijk af waarom je daarvoor moet betalen? Als het toch zo snel en makkelijk gaat? Maar je betaalt niet voor de handeling van de vakman, maar voor zijn opleiding, zijn ervaring, zijn handigheid, de professionele materialen die hij gebruikt én het feit dat hij binnen de kortste keren voor je neus staat natuurlijk! Dat is zíjn werk!

Kan ik zelf een dichtgevallen deur openmaken?
Tuurlijk kun je dat! Alles kan. Maar ook de deur zelf openmaken gaat je geld kosten. Je forceert het slot en dus heb je een nieuw slot nodig. Je tikt een ruitje in en je moet een nieuwe ruit laten plaatsen. Je wrikt een raam open dat op een kier staan en moet nieuw sluitwerk op het raam laten plaatsen. Je probeert met bankpasjes de deur open te krijgen en het kost je nieuwe bankpasjes, want tien tegen één dat ze kapot gaan, dat je er niet meer mee kunt pinnen én dat je deur nog steeds niet open is! Dus het is maar waar je voor kiest!

De sleutel is afgebroken in het slot. Wat nu?
Als je de sleutel afbreekt in het slot, wil dat zeggen dat er al iets niet in orde was met het slot. Misschien is het slot versleten, of zit er gruis in het slot, afkomstig van slechte sleutels die je misschien ooit bij de schoenmaker hebt laten maken. Dan heb je de slotenmaker wel degelijk nodig. Allereerst om de deur open te maken en vervolgens om een nieuw slot te laten plaatsen. Desgewenst kan jouw lokale slotenmaker het slot ook gelijksluitend maken met de andere sloten van je woning of bedrijfspand, geen probleem. Wat doe je in zo’n geval? Juist, ook dan ga je naar Slotenprobleem Kwijt, dan ben je jouw slotprobleem in een mum van tijd kwijt!

Let op met malafide ‘slotenmakers’!
Programma’s als Opgelicht en Radar maken regelmatig reportages over mensen die te maken hebben gehad met malafide slotenmakers. En terecht! Iedereen kan zich slotenmaker noemen, maar het is wel écht een vak! De slotenmakers van het landelijke platform Slotenprobleem Kwijt zijn allemaal geselecteerd op hun vakkundigheid, ervaring en klantvriendelijkheid. Bovendien vragen ze geen zotte, maar eerlijke tarieven voor hun vakwerk. Zoals het hoort.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren