Bakhtali wil onderzoek naar ‘bestuurlijke integriteit’

De onlangs uit de PvdA fractie gestapte Haseena Bakhtali heeft aan haar oude fractie een brief gestuurd, dit naar aanleiding van de brief die raadslid Hans Adriani had gestuurd aan de burgemeester Cor de Vosom toch in te stemmen met een onderzoek naar het geschil tussen Bakhtali en de fractie van de PvdA.

In een brief verzoekt Bakhtali om een onafhankelijke onderzoekscommissie in te stellen, dit naar aanleiding van de weigering van burgemeester Cor de Vos om het vraagstuk van bestuurlijke integriteit op de agenda te zetten.
De commissie, die een gedegen onderzoek zou moeten verrichten, zou uit drie personen moeten bestaan. Een van de leden zou moeten worden benoemd door de PvdA fractie, een ander lid door de Fractie Bakhtali. Een derde lid zou door de beide andere leden moeten worden benoemd. Dit laatste lid zou een bestuurlijke en onderzoeksachtergrond moeten hebben.Bakhtali schrijft ook dat de betreffende commissie ook een beknopte analyse moet maken van de Nieuwegeinse bestuurscultuur, en de manier waarop in Nieuwegein wordt omgegaan met het begrip integriteit. Bakhtali is er van overtuigd dat ‘op die manier een conflict dat zo jammerlijk is geëscaleerd uiteindelijk ons als gemeentebestuur veel goeds kan brengen.’ Of de fractie van de PvdA haar verzoek zal ondersteunen is ons nog niet bekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren