Baggerwerkzaamheden in Park Oudegein en Hoog Zandveld

De gemeente Nieuwegein start met het baggeren van een aantal watergangen in het zuidelijk deel van park Oudegein en in Hoog Zandveld. De watergangen moeten zorgen voor een goede aan- en afvoer van water. Een dikke laag bagger op de bodem belemmert deze functie. Een ondiepe watergang kan minder water afvoeren. Bij hevige regenval kan dit tot overstromingen leiden. Bagger ontstaat uit onder andere gevallen bladeren, plantenresten en zwerfvuil. Hierdoor worden watergangen steeds ondieper. Bovendien heeft de dunne laag water nog maar een beperkte hoeveelheid zuurstof. Dieren en planten kunnen er niet goed meer in leven en bij warm weer kan het water gaan stinken. Daarom is het geregeld baggeren van de watergangen van belang voor schoner water.

Hoe gaat het in zijn werk?
De bagger wordt uit de watergang gehaald en op de kant gelegd. De bagger blijft op de kant van de watergangen liggen en wordt in het voorjaar verwerkt in het aangrenzende terrein. Dat kan pas in het voorjaar omdat de bagger op de kant eerst moet drogen voordat deze kan worden verwerkt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren