Backhuijs waarschuwt voor digitale dementie

Burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein waarschuwt voor digitale dementie. Samen met een aantal andere bestuurders, stuurde hij een brandbrief aan gemeenten, provincies en waterschappen.

De term digitale dementie wordt gebruikt als informatie wel wordt opgeslagen, maar niet meer te vinden is. Doordat overheidsinstanties hun dossiers en archieven slecht bijhouden, is de kans groot dat veel informatie onvindbaar wordt. De Nieuwegeinse burgemeester is bang voor schade bij burgers, ondernemers en de overheid.

“Onvindbare informatie zal ertoe leiden dat de eerste twintig jaar van deze eeuw de slechtst gedocumenteerde ooit worden. Belangrijk cultureel erfgoed zal hiermee verloren gaan. Alleen wanneer u duurzame digitale toegankelijkheid op de bestuurlijke agenda zet, kunnen we de dreiging van digitale dementie afwenden. Niet alleen om aan een wettelijke verplichting te voldoen, maar ook om goede dienstverlening aan de burger te garanderen”, aldus de bestuurders.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren